Toplantıda, Vali Yardımcısı Sayın Serhat Doğan , Halk Eğitim Merkezlerinin vatandaş talepleri doğrultusunda kurslar açıldığını belirtti. Mezun olan öğrencilerin Destekleme ve Yetiştirme Kurslarına kaydedilerek eğitimlerine destek verilmesi gerektiğine de dikkat çekti.
İl Milli Eğitim Müdürü Şener Doğan ise Halk Eğitimi Merkezlerinin faaliyetlerinin daha geniş kitlelere ulaştırılması gerektiğini vurguladı. Kursiyerlerin ürettikleri ürünlerin pazarlanmasına yönelik çalışmalar yapılacağını belirten Sayın Doğan, bu ürünlerin aile ekonomilerine katkıda bulunacağına değindi. Sayın Doğan, il genelinde 383 mesleki ve teknik kurs açıldığını ve 5093 kursiyerin belge aldığını, genel kurslarda ise 413 kurs düzenlenerek 4838 kursiyerin belge aldığını aktardı. Okuma-yazma kursları kapsamında 36 kurs düzenlenmiş ve 49 kursiyer belge almaya hak kazanmıştır. İlimizde toplamda 830 kurs düzenlenmiş ve 9980 kursiyer belge almıştır. Ayrıca, istihdama yönelik kurslara öncelik verildiğini ifade etti.
Son olarak, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Sayın Mesut Olgun, 2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılında açılan Mesleki Teknik ve Sosyal Kültürel Kurslar hakkında bir sunum yaparak katılımcıları bilgilendirdi. Toplantı, Halk Eğitimi faaliyetlerinin planlanması ve iş birliği konusunda alınan kararlarla sona erdi. Tüm katılımcılar, hayat boyu öğrenme süreçlerinin geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması için yapılacak çalışmaların önemini vurgulayarak, iş birliğinin güçlendirilmesi yönünde mutabakata vardılar. İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Şener Doğan, tüm katılımcılara teşekkür ederek toplantının ilimize ve kurumlarımıza hayırlı olmasını temenni etti.