Değerlendirme Toplantısı Yapıldı
605
09:18
11.01.2018

   Rehberlik ve Araştırma Merkezi Salonunda düzenlenen toplantıya Vali Memiş’in yanı sıra İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, Milli Eğitim Müdür Yardımcıları,  Şube Müdürleri ve il genelinde görev yapan okul müdürleri katıldı.

     Gümüşhane Valisi Okay Memiş toplantıda yaptığı konuşmada, çocukların bilgiyi kullanıma yönelik hiçbir şeyin verilmediğini belirterek, “Bilgiyi sadece sunuyoruz. Bilgiyi kullanan nesiller yetiştirmeliyiz. Çocuklarımızı milli ve maneviyatımıza uygun yetiştireceğiz. Bunu yaparken de aynı zamanda bilimi kullanacağız” dedi.

     Eğitim camiasına “Bir şeyler alan değil bir şeyler veren insanlar yetiştirmeliyiz” talimatını veren Vali Memiş, “Kamu görevlisi Gümüşhane gibi küçük bir şehre geliyor. Çalıştığı yeri beğenmiyor ve motivasyonu düşük. Kardeşim sen buraya almaya mı geldin yoksa vermeye mi geldin? Küçük şehir olabiliriz, dezavantajlarımız olabilir sen buraya işini vermeye geldin önce otur onu bir düşün” diye konuştu.

    Kamu görevlileri olarak Gümüşhane’ye bir şeyler vermeye geldiklerini kaydeden Vali Memiş, şunları söyledi: “Cumhurbaşkanımızın 2023 hedeflerine ülkeyi ulaştıracak olanlar eğitim camiasıdır. Eğer biz 5 yüz milyar dolar bir ihracat gerçekleştirmek istiyorsak bunu sizlerin yardımıyla gerçekleştireceğiz. Eğer biz dünyanın ilk 10 ekonomisine gireceksek yine sizlerin sayesinde gireceğiz. Güçlü bir ülke olursak yerli ve milli sanayisiyle, ekonomisi güçlü, üreten bir ülke olacağız. Hiç bir güç bizim hakkımızda karar veremez.”

     Vali olarak Gümüşhane’nin en uç noktasındaki öğretmenlerin sorunlarını önemsediğini vurgulayan Vali Memiş, “Tüm ilçeleri gezdiğim için şunu söyleyebilirim. İlçelerdeki okulların durumu merkezdeki okullarımızdan çok daha iyi. Bunu ben şaşkınlıkla gördüm, şaşkınlıkla tespit ettim. Hatta köylerimizdeki okulların durumu dahi il merkezdeki okullarımızın çoğundan iyi. Gümüşhane bir üniversite, bir eğitim kentidir. İl merkezi ve ilçeler arasında şehir kültürü arasında da bariz bir fark yok. Ben il merkezinin biraz daha farklı olması için geldiğim günden bu zamana kadar çaba sarf ediyorum. Öğretmen arkadaşlara sosyal alanlar sunmalıyız. İl merkezlerine yapılan her şey ilçelere de yapılmış sayılır. Gümüşhane´de yakında şaşılacak sosyal tesisler yapacağız. Gümüşhane´de görev yapan öğretmenlerin alışverişini yapabileceği, sinemasına, tiyatrosuna gidebileceği tesisler yapacağız. Yapacağımız tesisi aslında biz Kelkit´e, Şiran´a Köse´ye Torul´a Kürtün´e yapıyoruz” şeklinde konuştu.

     Müsait olduğu sürece kapılarının herkese açık olduğunun altını çizen Vali Memiş, “Sorunlarınızı doğrudan bana anlatabilirsiniz. Sorunlarınıza birlikte çözüm arayabiliriz. Ben bundan büyük bir memnuniyet duyarım. Hele de güzel proje uygulamış, başarılı ver örnek olan okullarımızı özellikle görmek isterim. Ülkemizde üç ilde uygulanan kodlama projesinde büyük mesafe kat ettik. Geleceğin bilişimcileri, iletişimcileri yetiştireceğiz. Bunu çok önemsiyoruz. Bu proje ile Türkiye’de lider olacaksınız. Ancak, önce çocuklarımızı hem ahlaklı hem terbiyeli hem saygılı hem de özgüvenli yetiştireceğiz. Çocuklarımıza adil davranacağız. Çocuklarımıza, ağa, paşa, vali, belediye başkanı, zengin adam çocuğu ayrımını lütfen ama lütfen yapmayın. Lütfen, öğrencilere eşit ve adil davranın. Hayat bir maratondur. Çocuk, ilkokulda süper olur, ortaokulda da öyle olur, lisede bocalayabilir. Üniversitede bocalayabilir, tökezleyebilir. Bir çocuğun derslerinin yüksek olması o çocuğun her zaman daim olacağı anlamına gelmeyebilir. İlkokulda vasattır ama sonradan bir açılır, şaşırır kalırsınız. Onun için bunlara dikkat edin. Her çocuk bir cevherdir. Onlar bizlerin geleceğidir” şeklinde konuştu.

     “Sizlerle gurur duyuyoruz” ifadesini kullanan Vali Memiş, “Bütün eğitim camiasıyla, bütün arkadaşlarımızla gurur duyuyoruz. Çünkü ortada net bir başarı var. Diğer illerle mukayese ettiğimiz de çok daha iyi durumdayız. Eğitim ve öğretmen camiası olarak siz herkesin eğitimcisisiniz, öğretmenisiniz. Siz herkesin ulaşacağı insanlarsınız. Ben tekrardan hepinizi valiliğe davet ediyorum. İstediğiniz zaman benimle görüşebilirsiniz. Bu toplantının hayırlar getirmesini diliyorum” dedi.

   Gümüşhane Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan da yaptığı konuşmada, 2017-2018 öğretim yılı birinci döneminin 19 Ocak’ta tamamlanacağını hatırlatarak, “Bu nedenle birinci dönemin değerlendirmesini yapmak üzere toplantı düzenledik. Salonda bulunan arkadaşlarımız Gümüşhane’de eğitim sorumluluğunu alan arkadaşlarımızdır ve yaklaşık 20 bin öğrencimizin eğitimini fedakârlıkla, özverili olarak yerine getirmektedirler. Onların duyarlılığı ve farkındalık oluşturmalarıyla biz Gümüşhane eğitim adına çok daha vizyoner çalışma içerisinde olacağımıza inanıyorum. Şu anda sisteme giren öğrencilerimiz en erken 2035 yılında sisteme dahil olduklarını düşünürsek bu öğrencilerimiz bugün burada bulunanları belki de hiç hatırlamayacaklardır. Ancak bu arkadaşlarımızın yaptıkları çalışmalarla belki de hayata daha iyi tutunma noktasında olacaklardır. Belki de daha dezavantajlı bir konumda olacaklardır. Bizler bunun farkındalığı içerisinde çalışmalarımızı planlıyoruz.  Bir taraftan eğitim ve öğretimin, fiziki kapasitenin artırılması, bakanlığımızın Türkiye genelinde özellikle bu yıl yapılan müfredat değişiklikleri ve önümüzdeki yıl tüm sınıf düzeylerinde başlayacak müfredat eğitimleriyle ilgili çalışmalarımız sürmektedir. Bu günkü toplantıda ele alacağımız yeni kayıt, orta öğretime ve üniversiteye geçiş sistemindeki değişiklikler ele alınacaktır. Özellikle kodlama konusunda başlattığımız yaklaşık 1,5 yıl içerisinde mesafe kat ettiğimiz kodlama eğitimi ile ilgili de arkadaşlarımızla gelinen noktayı ve 2018 yılı için beklentilerimizi ifade edeceğiz” diye konuştu.

10-01-201810-01-201810-01-201810-01-201810-01-201810-01-2018

 

Yayın Tarihi: 11.01.2018