GÜMÜŞHANE İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

Müdürlüğümüz "Masallar Bize Ne Anlatır?" Programı Yaptı

İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz çocuklara yönelik öykü ve masal yazarı derlemeci Yücel Feyioğlu'nun katılımıyla Masallar Bize Ne Anlatır isimli söyleşi programı gerçekleştirdi.
Müdürlüğümüz

İl Milli Eğitim Müdürlüğü çocuklara yönelik öykü ve masal yazarı derlemeci Yücel Feyioğlu'nun katılımıyla Masallar Bize Ne Anlatır isimli söyleşi programı gerçekleştirdi.

20-21 Ocak 2021 tarihlerinde yapılan programlar salgın nedeniyle çevrim içi olarak gerçekleştirildi.

20 Ocak tarihinde gerçekleştirilen programa İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan, Şube Müdürü Oltan Balyemez, İlçe Milli eğitim Müdürleri, okulöncesi ve ilkokul müdürlüklerindeki yönetici ve öğretmenler; 21 Ocak 2021 tarihindeki programa da Ortaokul ve Lise müdürlüklerinden birer yönetici ve Türkçe, Türk Dili ve Edebiyatı, Sosyal Bilgiler, Tarih branş öğretmenleri katıldı.

Programın açış konuşmasını yapan il Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan; "Her türlü aktarımı dilimiz aracılıya yapabildiğimizi göz önünde bulundurursak masallarımızın bu dili öğrenme ve kullanmadaki önemi de ortaya çıkmaktadır. Türkçenin, uygarlığın kilit taşı olduğuna işaret eden Sayın bakanımız Ziya Selçuk'un ifadesiyle , " Dil olmadan düşünce olmaz, düşünce olmadan kültür olmaz, kültür olmadan medeniyet olmaz. Dolayısıyla insan ve insanlık olmaz. Çünkü bizim Türkçe ile insanlığa yaptığımız katkıyı da bir kenarda tutmakta yarar var." Dedi.

Kendi derlediği masal kitaplarından hareketle sunum yapan Yücel Feyzioğlu; Türk Halk Edebiyatı ürünlerinden biri olan masallar, barındırdıkları zengin mesajlarla kültürel değerlerin aktarılmasında hem ulusal hem de evrensel bir kaynak durumundadırlar. Eğlendirici olduğu kadar eğitici bir rolü de olan masallarımız çocuklarda güzellik duygusunun gelişmesine, iyilik arzusunun oluşmasına zemin hazırlar. Ayrıca dili kullanma yeteneğini geliştirmek, hayal gücünü zenginleştirmek dinlemeyi, büyüklere sevgiyi pekiştirmek, merak duygusunu kazandırarak öğrenme kıvılcımının ortaya çıkmasını sağlamaktadır. Her çocuğun öncelikle kendi kültürüne ait masalları öğrenmesi gerektiğini belirten Feyzioğlu, Türk ve Batı medeniyetine ait masaları örneklerle mukayese ederek bazı masalların kaynağının Türk Medeniyeti olmasına rağmen çocuklarımızın bu masalları batılı kaynaklardan öğrendiğini söyledi.

Program katılımcı öğretmenlerin sorularıyla devam etti.

25-01-202125-01-202125-01-202125-01-2021

Sebahattin Aytaç Cad. Karaer Mah. Hükümet Konağı Yanı GÜMÜŞHANE - 0 456 213 1077

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.