GÜMÜŞHANE İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2019-2020 Eğitim- Öğretim Yılı Sonu Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

İl Milli Eğitim Müdürümüz Seydi Doğan başkanlığında, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mesut Olgun, Şube Müdürü Oltan Balyemez ve Ortaöğretim okul müdürlerinin katılımı ile 2019-2020 eğitim- öğretim yılı sonu değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.
2019-2020 Eğitim- Öğretim Yılı Sonu Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

Milli Eğitim Müdürümüz Seydi Doğan başkanlığında, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mesut Olgun, Şube Müdürü Oltan Balyemez ve Ortaöğretim okul müdürlerinin katılımı ile 2019-2020 eğitim- öğretim yılı sonu değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Gazipaşa Ortaokulunda gerçekleştirilen Toplantıya İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mesut Olgun, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Oltan Balyemez ve Ortaöğretim okul müdürleri katıldı.

Toplantıda öğrencilerin başarı durumları, yıl içerisinde gerçekleştirilen sosyal-kültürel faaliyetler, tespit edilen sorunlar ve önümüzdeki eğitim-öğretim yılında alınabilecek önlemler görüşüldü.

Uzaktan Eğitim Sürecinde Öğretmen, Veli ve Öğrencilerle Sürekli İletişim Kurduk

2019-2020 Eğitim öğretim yılı sene başında her şey yolunda gitmesine rağmen bütün dünyada etkisini sürdüren Covid-19 sebebiyle eğitim öğretim 13 Mart 2020 tarihi itibariyle uzaktan eğitime başladığını ifade eden İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan, Bu hususta gerek Bakanlığımızca olsun gerek İl Müdürlüklerimizce olsun çalışmalar tüm hızıyla devam etti. Gerek EBA olsun gerek canlı sınıf uygulamaları yürütülmeye çalışıldı. Uzaktan eğitim sürecinde sınıflarda öğrenci ve velilerin katılımı ile whatsapp grupları oluşturuldu, faydalı içeriklerin paylaşımı ile düzenli bilgi alışverişi yapılmış, sürekli iletişim kurduk. Uzaktan eğitim uygulamalarının özellikle öğrenciler açısından etkili ve verimli olmasında öğrenci geri bildirimleri çok önemli bir yere sahiptir. Eğitim Bilişim Ağı'nın (EBA) platform üzerinden gönderilen ödevler, çalışmalar ve sorulara ait raporlama imkânı verilmesi Okul Müdürlüklerinin öğretmenleri tarafından öğrencilerimizin takip edilmesini kolaylaştırdı. Öğrenci ve öğretmenlerin fiziksel olarak aynı ortamlarda bulunmadığı bu süreçte öğrenciler, televizyon ve bilgisayar teknolojileri aracılığıyla, derslere ilişkin video kayıtlarını izleyerek veya öğretmenleriyle canlı bağlantı kurarak eğitim öğretime devam ettiğini söyledi.

Öğretmenler Buluşuyor Projesi Önümüzdeki yılda Devam Edecek

Daha önce yaptığımız Öğretmenler Buluşuyor adlı çalışmamız önümüzdeki 2020-2021 eğitim öğretim yılında da aynı şekilde devam edileceğini söyleyen İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan, 2020-2021 eğitim öğretim yılı esas Ölçme ve Değerlendirmeyle ilgili olarak öğretmenlerin LGS'ye yoğunlaşmasına, LGS sonuçlarının ilçe ve okullar bazında değerlendirilerek okul ve ilçe bazlı gerekli tedbirlerin alınması, İlçe komisyonlarının ve okul komisyonlarının kurulup hangi derste eksiklik varsa, konulara ağırlık verilmesi, yanlış cevapların analiz edilmesi, yanlış cevapların düzeltilmesiyle ilgili çalışmaların yapılması gerektiğini, LGS çalışmaları olarak bu yıl yaptığımız Koza Altın İşletmeleri desteğiyle beraber uyguladığımız deneme sınavlarının yine aynı şekilde önümüzdeki eğitim öğretimde uygulanmasına sonuçların analiz edilip değerlendirileceğini, Eksik olan kazanımlarının tespit edilerek gerekli branş öğretmenleriyle konularının konuşulup eksiklerin tamamlanacağını ifade etti.

Gerekli Tüm Tedbirleri Almaya Çalışıyoruz

İl Milli Eğitim Müdürümüz Seydi Doğan, 2020-2021  eğitim öğretim yılında Milli Eğitim Bakanımız Sayın Ziya Selçuk' un canlı yayında paylaştığı görünen salgının seyrinin değişmediği düşünülecek olursak önümüzdeki eğitim öğretim yılında da EBA 'dan uzaktan eğitimin gelecek yıl boyunca da devam edeceğini , ayrıca tam gün eğitim yapan okullarda sosyal mesafeyi korumak amacıyla ikili öğretime geçilebileceğini, Bakanlığımız ile iş birliği içerisinde olarak bu yönde gerekli tüm tedbirleri almaya çalışıyoruz. Bu konu ile ilgili ilk olarak yapacağımız donanım eksikliği olarak ilk etap okullarımızın kamera vb gibi teknik eksiklerinin giderilmesi, gerekli tüm tedariklerinin yapılması için gerekli çalışmalar ve öğrencilerimizin kırsal kesimde yaşadığından birçok öğrencimizin teknolojiye erişim olanağının düşük seviyede olması yönünde bu hususta gerekli tüm çalışmalarının yapılacağını söyledi.

Tüm Desteği Vermeye Hazırız

Sosyal, Kültürel ve Sportif Faaliyetlerle ilgili olarak bugüne kadar Okullarımızın yapmış olduğu tüm çalışmalara İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak tüm desteği verdiğini ifade eden İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan, önümüzdeki eğitim öğretim yıllarında da yine aynı şekilde tüm desteği vermeye hazırız. Proje olarak 2019-2020 eğitim öğretim yılında 69 projeden 34'ü TUBİTAK 4006 Tarafından onaylandı. Önümüzdeki öğretim yılında bu sayıyı daha çok artırmak yönünde gerekli tüm tedbirlerin alınacağını söyledi.

02-07-202002-07-202002-07-202002-07-2020

Sebahattin Aytaç Cad. Karaer Mah. Hükümet Konağı Yanı GÜMÜŞHANE - 0 456 213 1077

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.